Alstad

Skapa ditt eget hus i en vacker och lugn miljö.

 

 

 

Huset

Pris: 3 639 000 kr inkl tomt
94 kvm
2 plan

Tomterna i Alstad passar den som vill ha möjlighet att skapa sitt eget hus i en vacker och lugn miljö med ett landskap med vackra vyer. Alstad är ett trivsamt samhälle med närhet både till natur och stad. I Alstad finns idag en förskola, skola (årskurs F-6) samt ett äldreboende. Utöver dessa finns det även fler mötesplatser som lekplatsen, idrottsplatsen och gatuköket.

Service finns i form av bensinstation, bilverkstad och gatukök. Bara ett stenkast bort finns det även en del föreningar som Tegelberga Golfklubb, Rinnehills Ryttarförening, Fru Alstad Byalag och Fru Alstad Kulturhus.

 

I byn Alstad finns det en medeltida prägel, dock uppstod själva tätorten först då järnvägen mellan Lund och Trelleborg anlades år 1875. Trots det fina läget har utbyggnaden varit begränsad. Endast ett fåtal nya bostäder byggdes under 1900-talet. Alstads tydliga struktur kring Landsvägen utgör en styrka för orten. Strukturen är enkel att avläsa och orientera sig i, där landsvägen fungerar som en ryggrad för orten.

En annan styrka för orten är det något kuperade kringliggande landskapet som skapar vackra vyer över skånska slätten. Kollektivtrafik Alstad trafikeras av två regionbusslinjer. Den ena går mot Östra Grevie med tåganslutning till både Malmö och Trelleborg. Den andra går till Trelleborg samt Svedala. Gång och cykel Det planeras för gång- och cykelstråk mellan Alstad och Östra Grevie som kommer att förbinda byn och skapa bättre pendlingsmöjligheter till både Malmö och Trelleborg. För golfspelaren ligger området för Tegelberga golfklubb på ett gång- och cykelavstånd.

Kontakta Denise för mer information!

Denise,
Marknadschef/Säljare